Vår Historia

Spirit of Phoenix Sweden är ett familjeföretag med bas i Malmö. Tess är dansare och musikalartist i grunden och har en utbildning som inköpare med inriktning supply chain. Greger är före detta fotbollsspelare och fortfarande engagerad inom fotbollen, men nu som massör i MFF. Det finns 4 barn i familjen där sonen Phoenix är det enda gemensamma barnet. Phoenix har tre halvsystrar, Miranda, Kira och Aliya.

Sommaren 2017 tog livet en ny vändning då Tess upptäckte en knöl i bröstet. Det visade sig vara en liten cancer-knöl som opererades bort med lyckat resultat. Det blev ändå en lång konvalescens med cellgifter och strålbehandling. Plötsligt blev det viktigt att inte bara fortsätta planlöst med livet. Ett tankefrö såddes om en önskan att skapa något tillsammans. Nu hösten 2019, ett år senare har Spirit of Phoenix Sweden blivit en verklighet.

Våra produkter

  är en av produkterna det lilla familjeföretaget har tagit fram. Det finns flera olika varianter av den här produkten till försäljning på den internationella marknaden. ”Vi valde att låta tillverka den variant som vi gillade allra mest med fokus på hög kvalitet och ett biologiskt nedbrytbart travel-case. Vi jobbar på att ta fram fler återanvändbara och fiffiga produkter med fokus på hållbarhet till den svenska marknaden.” –Tess

  är inte den enda produkt det lilla företaget har till försäljning. Det hela började egentligen med Vatten Kristall Flaskan ”the Phoenix” som i dagsläget endast finns på den amerikanska marknaden på Amazon.

Varför Amerikanska Amazon?

”Om vi skulle satsa vår tid och vårt sparkapital på en verksamhet bestämde vi oss tidigt för att den verksamheten behövde uppfylla vissa krav för att vi skulle göra en satsning. Vår dröm och vision var/är att kunna jobba tillsammans och skapa något eget. Det fick dock inte vara på bekostnad av allt för mycket tid. Vi ville istället skapa MER tid till oss och då föll valet på Amazon FBA. (Fulfillment by Amazon). FBA innebär att du skickar hela ditt varulager till Amazons orderhanterings-lager som sedan tar hand om all orderhantering samt plock och pack, mot en kostnad så klart. Det här innebär att du kan skala upp din verksamhet, i princip, i oändlighet. Det tilltalade oss!” –Tess